2010. január 14., csütörtök

Madárlesen - Etetői pillanatképek

Nap mint nap nagy keletje van az etetőhöz kihelyezett apró magvaknak, napraforgónak, dióbélnek, almának. A ma reggeli havazóban egyre több cinege érkezett, köztük a napokban feltűnt kék cinege is, aki igazán pajkosan és nem zavartatva magát, eszegetett a kikötött dióbélből. Nagy öröm hisz ő ma került először lencsevégre :-)



Csak úgy váltotta egymást az etetőn széncinege, kék cinege, fenyvescinege és barátcinege. A fenyőfák ágai közé visszavonulva ropogtattak, csengett az udvar a napraforgómag kibontásától.

A fára kihelyezett alma sem maradt vendég nélkül, hisz jött is a fenyőrigó. Lakmározott, aztán kis pihenőt tartott.

A fenyőfán hirtelen valami nagyon gyorsan kúszik felfelé, nem az etetőhöz érkezett, de ő is keresgél, kutat, egy régi ismerős a fakusz.

Hirtelen figyelő szempárok a kerítésen . . . egy süvöltő pár . . . néma csend . . . pár hópehely . . . és hiába a közelség, a fényképezőgép, mire észhez kapunk már repülnek is tovább, így csak egy fotó marad és a remény hogy holnap újra jönnek.

7 megjegyzés:

Ari,  2010. január 14. 19:41  

Jo volt a bejegyzes,sok sikert tovabra is.

3Gracia 2010. január 14. 20:27  

Szia!

Igen! Ezt várja minden madárbarát! Nagyon változatos volt a madársereg.

.. és jó a cikk is!

Ati,  2010. január 14. 22:29  

Azt hiszem, az éjszaka madarakról fogok álmodni. Ennyi szép madárka egyszerre. Szerencsések vagyunk, hogy a természet ajándékait általatok is megismerhetjük. Köszönöm, hogy vagytok!

Ati,  2010. január 15. 11:17  

ez a kis süvöltő így szemből olyan, mint egy "húsvéti hímes tojás" vagy akár egy különleges déligyümölcs, érdekes ... korábban ilyent még nem láttam.

Névtelen,  2010. január 15. 16:04  

Sziasztok!

Rendszeresen olvasom a blogot ... most már muszáj írjak :) ez a süvöltő felvidította a napomat, én életemben nem láttam, el sem hiszem, hogy itt nálunk is van ilyen kis köpcös narancssárga :))eddig nem figyeltem a madarakat, de amióta olvasom a blogot már kapkodom a fejem az úton meg a kertben :)
Azt hiszem ez a blog kötelező olvasmány kéne legyen legalább az iskolásoknak :)
Gratulálok!!!

Gyurgyalagok 2010. január 15. 23:09  

A kis süvöltő mindenképp a blog történet egyik fénypontja...köszönünk minden gratulációt. :)

Gyurgyalagok 2010. január 15. 23:09  

mi is egyre jobban örülünk minden lencsevégre akadt madárnak, és annak hogy ilyen sokan és lelkesen érdeklődenk a téma és a blog iránt

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP