2010. október 21., csütörtök

Tipp kiránduláshoz: Ismét Tişiţa völgye, Putna vízesés

Úgy esett, hogy a diákok és általunk is hőn szeretett metodikai tevékenység kapcsán, buszos kirándulás szerveződött a festői szépségű Tişiţa völgyébe és a Putna vízeséshez.
Nem volt ismeretlen terep, már korábban beszámoltunk az útvonalról és megközelíthetőségéről ITT, de a minden nap változó, új és új arcukat megmutató erdőségek ebben a vadregényes környezetben végleg bebizonyították, hogy az ősz az egyik legfestőibb évszakunk és másodszor vagy akár harmadszor is az újdonság erejével képes hatni a táj.
Próbálkoztunk a színek és fények megörökítésével, de nem tudtuk elhozni magunkkal a nedves erdő illatát, a Tişiţa patak olykor fülsiketítő csobogását, a szorosban arcunkat simogató meglepően meleg fuvallat érzetét... mindezért ott kell lenni és megtapasztalni személyesen.








Aki kedvet kapott egy őszi kiruccanásra ide vagy bárhova annak jó kirándulást!!!
Ugyanerről az eseményről, kollégánk tollából (billentyűzetéből) olvashatsz még ITT is. :)

4 megjegyzés:

Ari,  2010. október 22. 15:29  

Meggyőztetek, ide mindenképp szeretnék ejutni.

Hancur 2011. április 12. 18:44  

Sziasztok!
Nem találtam más módot, ezért itt érdeklődöm: egy marosvásárhelyi csapat szeretne a május elsejei hétvégén elruccanni a vízeséshez. A kérdésünk az, hogy mennyi időt számoljunk a természetvédelmi park és a vízesés megtekintésére? Szeretnénk más helyeket is megnézni a Háromszéki medencében, ezért lenne jó tudnunk, hogy azokra mennyi időnk marad.
Köszönettel az Egyszerű kiruccanók nevében
Réman Tibor

Gyurgyalagok 2011. április 12. 20:54  

Kedves Hancur! Ősszel épp javították az odavezető utat (mi Ozsdola felől közelítettünk), így a megközelítés egy kicsit hosszabbra sikerült. A vízesés nagyon könnyen megközelíthető így nem vesz fel sok időt, de a völgy bejárására ajánlott több időt szánni (akár egy fél napot is). Jó túrázást!

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP