2010. június 1., kedd

Gyermeknapra fiókák

Valamikor rég pár ügyes kis gyerekkéz felszerelt több madárodút iskolánk udvarára. Nemrég jött is a riasztás, hogy egyik körül nagy a nyüzsgés. Megfigyelés indult, tömegesen és kellő távolságra állva vártuk is lakóinkat. Jöttek. Rövid szemlélés után kiderült, hogy kerti rozsdafarkú foglalta el szerény kis lakunkat (nagy örömünkre).
Az elmúlt héten arra lettünk figyelmesek, hogy egyre nagyobb a mozgás. Kikeltek a fiókák, így serénykednek is a szülők étvágyuk enyhítésén, nem zavarja őket még a szünetre olykor elég hangosan kivonuló gyereksereg sem.
Ma lencsevégre kaptuk őket:
- együtt a tojó és a hím
- a tojó
- a szorgos hím
- az éhes fiókák (számlálás eredménye: 5 fióka)

5 megjegyzés:

pinty,  2010. június 1. 14:24  

Ez már munka! Igazi biológusi-pedagógusi munka! Dicséret érte az odúkészítő gyermektől a rozsdafarkú hímig mindenkinek. Csak ne verjétek nagydobra, mert a kiváncsi gyermekszemeket nem kedvelik nagyon a szülők. A madárszülőkre gondolok...

Ari,  2010. június 1. 21:10  

Gratulálok a bejegyzéshez

Kósa Andrea 2010. június 1. 21:23  

gyönyörűek... kicsit irigykedem ám, hogy ezt gyakran láthatjátok...

Wyrusch 2010. június 2. 14:39  

Óóó, azok az aranyos kis rozsdafarkúak! Igazán a szívemhez nőttek, annál is inkább, mert évekkel ezelőtt sikerült egyet felnevelnem. (Egyik ismerősünknél esett le a fészke valahonnan én pedig a "szárnyaim" alá vettem) Házi rozsdafarkú volt, Csiporkának hívtuk. (Sokáig nem is tudtam, hogy mit nevelek, csak akkor derült ki, hogy rozsdafarkú, amikor már elkezdett tollasodni és csattogni) Nagyon szerette a horgászboltban kapható csontit...
Miután szépen felcseperedett, elengedtem. A mai napig azzal hitegetem magam, hogy még évekig boldogan élt, és most az ő ükunokái nevelkednek Anyukám garázsában, és potyogtatják le a Twingoját. :)

Gyurgyalagok 2010. június 2. 17:03  

Annyi kedves történeted van Wyrusch, öröm olvasgatni őket. Köszönjük a lelkes beírásaidat.

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP