2010. november 17., szerda

Süvöltők a távolban

Napsütésnek örvendezve az osztály elindult toboz- és termésgyűjtő sétára. Sok idő nem állt a rendelkezésünkre, így a serény kis kezek nagyon gyorsan keresgélték a zsákmányokat, de ha egy madár épp elrepült meg-meg álltunk s megcsodáltuk, sőt be is azonosítottuk. Tele zsákmányos dobozokkal indult is vissza a csapat, amikor hirtelen kis kezek a közelbe mutattak, és egy valaki csendet vezényelt. Hirtelen mindenki szemével keresgélni kezdett, aztán megtaláltuk:
2 pirosló folt a kavicsok között, egy lelkes megfejtő suttogja is a válaszát: vörösbegy

hát nem, a helyes válasz süvöltő. Az osztály néma csendben figyel míg a fotós közelít, és lencsevégre akad most már 3 madár,

a két szélső a hím míg középen a tojó.
Követjük őket, persze ahogy közeledtünk tovább is repülnek, de készült még néhány fotó.

Pár rövid mondat következett a süvöltőről és aztán indultunk is vissza. Az iskolába érve nagy hangon közölték is társaikkal: "Tudjátok mi mit láttunk? - Üvöltőt!" - persze az osztály nevetett, aztán következett a javítás "Süvöltőt te!" - aztán elmesélték hogy is nézett ki, erre már be is csengettek, így mindenki visszatért a tanórákra.

2 megjegyzés:

Ati,  2010. november 18. 10:21  

Köszönöm ezeket a gyönyörű madárkákat ... egyik kedvencem ... már alig várom, hogy újra láthassam őket. :) A hím szemből olyan, mint egy jól érett narancs sapkával a fején. :)

3Gracia 2010. november 20. 16:42  

Gratulálok, nálunk sajnos nem szokott felbukkanni. A tóparton látom néha a messzi távolban.
Péter

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP