2011. február 28., hétfő

Havas percek a Bucsecs-hegységben

Pár elszánt, időjárásjelentéstől nem megrettenő túrázó az elmúlt hétvégén célul tűzte ki a Bucsecs-hegységben található Omul-csúcsot(2506 m). Szombaton reggel esőben indult a csapat, majd Brassóba érve már sűrű havazó nehezítette meg a közlekedést. Nem megszokott útvonalat választottunk a csúcs meghódítására, hanem Rozsnyó felől próbálkoztunk.
Első napi célunk a Mălăiesţi-menedékház (1720m) elérése volt. Egész utunk során sűrű havazó és köd kísért. A menedékházban kellemes hangulat fogadott, ahol kipihenhettük az első nap fáradalmait, és gyűjthettünk erőt a következő napra.
Második nap a kora reggeli indulást halasztani kellett az időjárás miatt. Ahogy annyira kiderült az ég, elindultunk. Nehezítették a tájékozódást a hó által beborított jelek. Néhol combig érő hóban haladtunk a csúcs fele. Elérve a Turnurile Mălăişti-hez, pár perc gondolkodás után úgy döntött a csapat, hogy most már nem folytatjuk utunkat az időjárási viszonyok miatt, hisz tudtuk, hogy a Bucsecs-hegység még vár ránk :-)

1 megjegyzés:

pinty,  2011. február 28. 23:13  

Már idegeskedtem a nagy hallgatás miatt...Örülök, hogy visszafordultatok, a Bucsecsben a térdig érő köd és a nyakig érő szél nem vicc! Kinek ért combig a hó? :))

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP