2011. február 18., péntek

A tavasz első jeleinek nyomában

Az elmúlt napokban hallhattuk-olvashattuk, hogy elkezdték visszaútjukat már a gólyák és a békászó sasok is. Blogunk tavaszszámlálója szerint már csak 30 napot kell várnunk a tavaszig. Ezek tudatában nem csoda, hogy nagyon vártuk már az első napsugarakat, hogy megejthessük az idei első tavaszi szemlénket. Elszánt kis gyereksereg elindult felderíteni a tavasz első jeleit. Lágy napsugarak érintették meg arcunkat miközben a cinkék tavaszi dalait hallgattuk. A távolból még egy zöld küllő is hallatta magát.
A kék eget csodálva a távolban valami fehéres fára lettek figyelmesek a kis szemek, rohantak is oda, félve nehogy elszaladjon... aztán a felismerés: Hát ez a piszuka! (mifelénk így ismerik)
Jobbról-balról, fentről-lentről megvizsgálták, simogatták aztán tovább folytatódott a felderítő utunk. Az ismert lelőhelyeket imitt-amott még hó vagy jég borította, így itt még nem találtunk rá a tavasz hírnökeire.
Visszafele utunkon egy népes verébcsapat fürdőzésének, tollászkodásának lehettünk szemtanúi. Míg készültek a fotók az apró sereg szótlanul figyelőzött.
Iskolánkba visszatérve még megnéztük mi a helyzet a kiskertünkben. Itt is hófoltok találhatók még,
de itt már ébredezik a:
- hóvirág
- tőzike

- pirosló hunyor

1 megjegyzés:

Ari,  2011. február 19. 18:55  

A természet ébredése csodával határos.

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP