2012. november 4., vasárnap

Aranysárgába öltözött Szent Anna-tó és Büdös-hegyKora reggel köd, hideg és csend fogadott a Szent-Anna tónál. A turistáktól mentes tóparton az erdő színkavalkád csodálatát csak néhány igen barátságos tőkés réce közeledése szakította meg. Szintén köd borította a Büdös-hegyet is, mikor nekivágtunk őszi portyánk további célpontjaihoz: Büdös-barlang, Gyilkos-barlang, Madártemető, Buffogó-láp. (útleírások ITT és ITT)


Végig a turistaösvényeket borító avarszőnyeg, a lombkorona őszi színpalettájában gyönyörködhettünk. Dél körül már a napsugarak is bearanyozták a napunkat.

 


Első megálló a Büdös-barlangnál volt, ahol egy rövid ismertető után rögtönzött kémia óra következett. Folytattuk utunkat a Gyilkos-barlanghoz, majd a Madártemetőhöz. A Buffogó-lápnál már egy kiadós pihenő következett. Itt a nyírfák, buffogó tavacskák, tőzegmoha, áfonyák birodalmában kipihentük az idevezető út fáradalmait, és erőt gyűjtöttünk a visszaúthoz.


Mire visszaértünk kiindulópontunkhoz, a nap is lemenőben volt. Egy rövid bálványosfürdői megálló a Vasas borvízforrásnál, és indultunk is haza.  Népes őszi portyázó csapatunk között akadtak bátor óvodások és kisiskolások is, akik első Büdös-hegyi túrájukon voltak. 


Köszönet a fotókért Matyinak!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP