2012. április 5., csütörtök

Virágzik a farkasboroszlán is

Már múlt héten jelezte egyik kedves ismerősünk, hogy Sepsiszentgyörgyön virágba borult a farkasboroszlán (vadboroszlán). A helyszínre csak e hét elején értünk el, mikor már csak pár illatos virágot találtunk.
A mai nap, kihasználva a gyönyörű napsütést és az "Iskola másképp" szabad programjait, népes gyereksereggel Sepsikőröspatakról nekivágtunk a Vadas-tetőnek. Már túránk elején elvarázsolt bennünket az ébredező természet: kakasmandikó, csillagvirág, martilapu, pirosló hunyor, bársonyos tüdőfű, bogláros szellőrózsa, mind felkerült a tavaszi növényszemlés listánkra. Figyelő gyerekszemek még az erdő mélyén lapuló távoli farkasboroszlánt is kiszúrták. Mindenki sietett, kereste, és aztán jött a gyors ismertető, majd a fotózás:
Rég találtunk ilyen népes farkasboroszlán csoportra, így az ismertetőben elhangzott "védett növény" státusz némelyeket nem hagyott nyugodni, és jött is a kérdés: "Ha ilyen sok van belőle, miért kell védeni?" - pár mérges, és összeráncolt szemöldök kíséretében jöttek is a válaszok, majd folytattuk utunkat.
Aztán a Vadas-tetőre érve pihenő és bőséges ebéd után találtunk rá az újabb példányokra, újabb ismerkedés, szaglászás és simogatás után elkészült a fotó is.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
free counters
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP