2011. március 26., szombat

Föld órája 2011

Ma, március 26-án, szombat este lesz az idei Föld Órája: a világ számos országában helyi idő szerint 20:30-kor egy teljes órára a lehető legtöbb lámpát lekapcsolják majd az akcióban résztvevők, hogy ezzel hívják fel mindenki figyelmét a környezettudatosságra. Ha késztetést érzel, te is csatlakozhatsz ehhez a közös akcióhoz.
Valószínűleg nem ettől az egy óra sötétségtől lesz jobb a Földnek. Az év fennmaradó 8759 órájában bizony fogyasztani fogunk. Sőt, technikailag talán még költségesebb is lehet egy ilyen akció, mint ha nem csinálunk semmit.
A Föld Órájának fő célja, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül. Még sok millió ember van rajtad kívül, akit izgat a bolygónk sorsa. És amikor az év többi órájában összetaposod a műanyag flakonokat, hogy kevesebb helyet foglaljanak el a szemétben, vagy amikor kimész a szobából és lekapcsolod magad után a villanyt, akkor tudhatod, hogy rajtad kívül milliók csinálják ugyanezt szerte a világban. És ez, így, együtt, már igenis számít.Ugyanebben a témában még egy vicces videó.

1 megjegyzés:

Kerekesék 2011. március 26. 12:25  

Valóban, nem csak ebben az egy órában kéne úgy viselkedjünk, mint valami jól nevelt vendégek...

http://kerekesgyuszi.blogspot.com/2011/03/earth-hour-2011.html

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP