2012. október 22., hétfő

Ha ősz, akkor ismét Homoródszentpál

Őszibe öltöző erdős tájak mentén száguldva hétvégén ismét Homoródszentpálra látogattunk. Lassan már ősz nincs is számunkra egy homoródszentpáli látogatás nélkül. Meglepetésünkre kevés vizű tavak fogadtak, de élményben és látványban most is volt bőven részünk. Fotósok ismét megpróbáltak becserkészni minden látható madárfajt, kisebb-nagyobb sikerrel.

 


A madaras listánkra felkerül fajok: danka sirályok, foglyok, bibícek, népes seregély csapatok, kék cinegék, barkóscinegék, szarkák, dolmányos varjak, egerészölyvek, sárszalonkák, szürke gémek, nagy kócsagok, szárcsák, tőkés récék.

A fotósok albuma meg az alábbi fotókkal gazdagodott:
 Volt ahol halk lépteink riasztottak el nagy kócsagokat, szürke gémeket, vagy épp egy fogoly csapatot. De volt példa rá, hogy a halk léptű "gyurgyalagokat" két eléggé zajosan menekülő sárszalonka hagyta szó nélkül pár másodpercre.


S bár sokszor megfordultunk már e vidéken, s mindig nyitott szemmel s kihegyezett füllel jártunk-keltünk, mégis mindig akad valami, amire rá tudunk csodálkozni: ezalkalommal épp egy érdekes alakú dombon akadt meg szemünk. 

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP