2009. november 10., kedd

Madáretetés télen

Így november közepén egyre aktuálisabb téma a madarak téli etetése. Mostanra már elkészültek a madáretetők, beszereztük a szükséges táplálékot. Szerencsére egyre többen vélekednek úgy, hogy hasznos dolog a madarak téli etetése, ezáltal elérhetjük, hogy egyre több színes madár éljen és énekeljen a kertünkben, ablakunknál, teraszunkon.

Néhány ötlet a már bevált kertekben, parkokban sajátkezüleg barkácsolható madáretetőkről. A fotók Sepsiszentgyörgy, Sepsikőröspatak "madárbarát" iskoláiban, illetve Kolozsvár parkjában készültek.
Felmerül a kérdés, hogy mivel etethetjük itthon maradt madarainkat?
Télen az egyébként rovarevő madaraink (cinke, csúszka, harkály) is kénytelenek magvakat enni, legalkalmasabbak az olajos magvak pl. napraforgó, de felszedegetik a gabonaféléket, kölest is. Cinke etetésre alkalmas a szalonna is, de vigyázzunk, hogy ne legyen sós és füstölt. A kenyérmorzsával is óvatosan kell bánni, mert az ázott morzsa könnyen bepenészedik és gyomorgyulladást okozhat.

A madáretetőket látogató madarainkról itt találhatunk jól használható határozót, az általunk lencsevégre kapott madarakról meg fotók fognak tanúskodni az elkövetkezőkben.A bejegyzés végén meg álljon itt egy játék amely egy cinke életének nehézségeit szemlélteti télen.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP