2015. június 16., kedd

Tipp kiránduláshoz: Irány a Csukás-csúcs

Pirkadatkor indultunk Sepsiszentgyörgyről meghódítani a már régen óhajtott Csukás-csúcsot. Autónkat a Brassó és Prahova megyék határán levő parkolóban hagytuk, és innen vágtunk neki  a lassan emelkedő erdei útnak. Végig a piros sávjelzést követtük. Egy másik útleírás ITT olvasható.
Lassan haladtunk felfele, élvezve a kora júniusi, reggeli táj csodáit és hallgatva a népes madár kórust.távolban Dávid és Góliát


pletykáló vénasszonyokMég a déli harangszó előtt felértünk a Csukás-csúcsra (1954 m), ahol találkoztunk az első turistákkal.
Sokszor elmélázva bámultuk, fotóztuk a színkavalkád minden kis képviselőjét.

gyepes nőszirom (Iris ruthenica)harangrojt (Soldanella sp.)kárpáti sáfrány (Croccus heuffelianus)magcsákó (Dryas octopetala)


tárnics (Gentiana sp.)
Virágba borulnak lassan a sziklás oldalak, már rózsaszínes színfoltokra leltünk imitt-amott, virágzik a havasszépe (Rhododenderon kotschyi).

Persze a turisták áradata nemcsak a látványéért jár ide, sokan szedik még ma is a védett havasszépét. Nem állhattunk meg szó nélkül, és kimeredt szemeket, vállvonogatásokat és Ce dacă???? válaszokat kaptunk...0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP