2012. március 11., vasárnap

Izgalmas péntek: őzzel, seregéllyel, ölyvvel és gólyával fűszerezve

Péntek dél már öröm mindenki számára, hisz itt a hétvége, de még nagyobb öröm, ha a pénteki napot a tavaszi napsugár és enyhe meleg itatja át. Munkból hazafele vezető utunkat egy népes őz csorda látványa és fotóvadászat szakítja meg.

Figyelmen kívül hagyva a még itt-ott meglévő hótakarót s a hólével átáztatott szántóföld lágyságát, próbáljuk megközelíteni őket.
erőpróba

figyelem

menekvés

Mikor, már hazaérve fotók gyorsan ellenőrzés alá kerülnek, és azt hisszük ezek a mai nap legszebb fogásai, jön a telefonos riasztás: Gólyákat láttak az egyik közeli faluban! Gyors intézkedés, és indul is a csapat egyik része a hír leellenőrzése végett, míg a másik indítja a gólyafigyelő akciót blogunkon.
Utunk mentén az ölyvek is mintha érdeklődnének, hogy igaz-e a hír. Régen vadásszuk őket is, de még igazán közeli fotó nem készült róluk. A már megszokott pillanatok nem várt eredményt hoznak: ölyv az út menti trágyadombon - sofőr lassít, fotósok készülnek, de már tudják, hogy mire ráközelítenek és készülne a fotó, arra ő már el is repül, s így marad belőlük a fotón talán egy szárnyrészlet- és csoda, most nem repül el, vár türelmesen, míg elkészül a fotó, és íme:
Megvan a legközelebbi fotó róluk, lassan 3 éves próbálkozás után.
Aztán ismét eszünkbe jutnak a gólyák, indulunk is tovább, de sokat nem haladunk, mert egy népes seregély csapat pihen a szántóföldön. Gyorsan fotósok indulnak is, de egy mély hóval telt árokba süllyedés riadás hangja gyorsan elriasztja őket, így továbbállnak. Aztán ismét csak rájuk találunk, a fotók elkészülését már egy hangos seregélykoncert kíséri:
Gólya-felderítő utunk célpontjához érkezve próbáljuk a gólyák hollétét kideríteni, igaz elég körülményesen, hisz van aki jobbra, van aki balra látta, van aki a fészekben, van a ki a szomszéd kertjében, és van aki nem idén csak a tavaly látta :-) Végül mi nem láttuk őket, csak beszélni hallottunk róluk jó sok embert, így tovább várjuk érkezésüket és az idei első találkozásunkat velük :-)

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
Jelenleg

látogató olvassa a gyurgyalagokat

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP